HUBUNGI KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT :
     

Tentang KamiSERTAI KAMI !

Kolej UNITI Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 27 Januari 1997. Ia bermula sebagai Institusi Pengajian Tinggi Swasta. Kelulusan Kementerian Pelajaran Malaysia pada 15 Mac 1997 merupakan permulaan operasi di Kampus Pasir Panjang, Port Dickson, Negeri Sembilan


Kini, UNITI mempunyai kawasan kampus seluas 40.5 hektar (110 ekar) di Tanjung Agas, Pasir Panjang, Port Dickson, Negeri Sembilan. Kemudian, diikuti oleh cawangan pertama Kolej UNITI, yang dikenali sebagai Kampus Kota BharuJaiputra.

kolej uniti

 

Pada mulanya, terdapat 170 pelajar yang mendaftar untuk Program Pra-Sains, UiTM. Kemudian, ia diikuti dengan penambahan 405 pelajar dengan 4 program yang lain. Pada tahun 2001, melalui 10 program, bilangan pelajar meningkat kepada 1110 orang.
Bermula dari tahun 2012, kolej ini berjaya menawarkan 20 program melalui 3 fakulti dan berjaya mendapatkan kelulusan penuh daripada Kementerian Pengajian Tinggi, dan juga pengiktirafan Agensi Kelayakan Malaysia (MQA). : -


• Fakulti Teknologi Dan Kejuruteraan
• Fakulti Pengurusan Dan Industri Halal
• Fakulti Pendidikan & Pembangunan Manusia

Sehingga tahun 2013, Kolej UNITI telah menghasilkan lebih daripada 6000 graduan menerusi pelbagai program yang ditawarkan. Terdapat 150 pelajar Diploma Pengajian Islam yang lulus dengan Ijazah Sarjana Muda di Universiti Al-Azhar di Mesir.
Berdasarkan kepada visi dan misi, Kolej UNITI akan terus memastikan graduannya berjaya menamatkan pengajian mereka dengan kelayakan akademik tertinggi serta peribadi yang dikagumi

Untuk mencapai inspirasi, Kolej UNITI akan memastikan Unit Bahagian Hal Ehwal Pelajar berjalan dengan lancar dan sistematik. Ia memainkan peranan yang sangat penting dan bertanggungjawab terhadap kebajikan pelajar.

Pada masa yang sama, ia juga membantu dalam melaksanakan aktiviti dan program pelajar dengan jayanya. Unit ini terdiri daripada Jawatankuasa-Jawatankuasa Kepimpinan Pelajar, Persatuan pelajar, Persahabatan pelajar, Penasihat Rakan Sebaya Pelajar dan Konsultasi untuk pelajar.

pendidikan terbaik anda bermula di sini!

Datang Dan Sertai Kami

ms_MYMalay
en_USEnglish ms_MYMalay
X